Често задавани въпроси (FAQ)

Къде освен в София имате магазин?

Единствените ни собствени магазини са в София на адрес ул. Г. С. Раковски 187-А и бул. Черни връх 228-А, но можете да ни изпратите обувки от всеки офис на Спиди в страната. 

За повече информация не се колебайте да се свържете с нас.

Мога ли да изпратя обувките за почистване по куриер?

Да, можете да направите това с услугата Заяви почистване (описано е в Условия за доставка).

Колко време отнема почистването на обувки?

Сроковете за услугите ни са както следва: между 1 и 4 дни за премиум почистване. Важно уточнение е, че времето за доставка в двете посоки не е включено в тези срокове и те влизат в сила след когато пратката бъде приета от центъра ни за обработка.

Коя куриерска фирма използвате?

Използваме услугите на куриерската компания Speedy и можем да реализираме доставки до адрес на клиента, офис или АПС (автоматична пощенска станция) на Speedy.

Каква е цената на почистване на обувки?

Различните услуги за почистване на обувки варират от 20 лв. за услугата Защита “Преди първо обуване”, през Дълбоко почистване за 24 лв., Премиум почистване за 38 лв., Почистване на зимни обувки за 50 лв., достигайки до 60 лв. за почистване на ски и сноуборд обувки.

Какво е светлоотразяващ спрей за обувки?

Тази субстанция придава светлоотразителни качества на Вашите обувки, увеличавайки сигурността при придвижване в тъмното. Има временен, изпиращ се ефект и не поврежда материалите.

Какво е чистител за обувки на ацетонова основа?

Този продукт е предназначен за подготовка на повърхността преди нанасянето на възстановяващо цветно покритие или преди лепене на разлепени елементи на обувката. Чистителят почиства в дълбочина замърсявания, засъхнало лепило и др.

Какво е препарат за подхранване на кожа?

Включващ висококачествени естествени съставки, този препарат е истински елексир за кожените маратонки, кецове и обувки. Той подхранва и хидратира кожата, подобрява нейната издръжливост и възстановява еластичността й, създавайки цялостен освежаващ ефект, независимо колко динамично се използват обувките.

Какво е препарат за подхранване на велур?

Това е специфична подхранваща течност, която има цялостен ефект върху велурените и набукови обувки, възстановявайки техните свойства. Това включва предпазване на влакната, подхранване и овлажняване, възстановяване на цвета и не на последно място запазване на тяхната еластичност.

Какво е почистваща пяна за обувки?

Пяната се предлага във флакон под налягане, което създава редица предимства. След нанасяне тя попива в материята и започва да действа след около минута, почиствайки дори и най-упоритите петна. В добавка ароматът след използването на пяна е много по-силен и наподобява ефекта след химическо почистване на дрехи.

Какво е деодорайзер за обувки?

Деодорайзерът придава свежест и чистота на вашите обувки. След употребата му се носи свеж аромат, а неприятните миризми са неутрализирани. Продуктът осигурява невидим защитен слой, който предотвратява прилепването на нови миризми. Предлагаме голямо разнообразие от деодориращи продукти, които можете да видите тук.

Какво е подхранваща вакса за кожени обувки?

Подхранващата вакса за кожени обувки е висококачествен продукт, подходящ за спортни и туристически обувки от гладка кожа. Нанася се с четка или кърпа върху кожата след предварително почистване на обувките и се оставя два часа, след което се избързва. Продуктът подхранва кожата и й придава влагоотблъскващ ефект.

Какво е протектор за обувки?

Протекторът за обувки създава устойчив защитен слой върху материята на вашите обувки и я защитава от влага, вода и мръсотия. Предлагаме голямо разнообразие от протектори за обувки. Всички продукти можете да видите тук.

Какво е маркер за обувки?

Маркерът за обувки възвръща първоначалния вид на подметките като заличава следите от продължителна употреба. Използва се специално разработена система за нанасяне на възстановяващото акрилно покритие, което има дълготраен ефект и удължава живота на вашите обувки значително. Предлагаме голямо разнообразие от маркери за обувки. Всички продукти можете да видите тук.

Предлагате ли боя за обувки?

В “Чисти обувки” предлагаме висококачествени продукти за почистване и подхранване на обувки, за да ги поддържате в безупречен вид, подходящ за всякакви случаи.

Какво е re-sale reconditioning на обувки?

Услугата re-sale reconditioning на обувки включва дълбоко почистване на горната част на обувката (екстериора), основно почистване на страничната част на подметката, почистване на интериора на обувката, изпиране на стелката, дълбоко почистване на страничната част на подметката, сваляне и изпиране на оригиналните връзки, обработката на различните детайли с подходящ продукт (велур - сресване и подхранване, кожени елементи - полиране и подхранване), UV+O3 дезинфекция.

 

Към услугата се предлагат и допълнителни екстри като защита с протектор, освежаване с деодорайзер, отстраняване на пожълтявания, добавка на набук или велур, както и освежаване на цвета на подметката с маркер.

Какво включва почистване на ски и сноуборд обувки?

Почистването на ски и сноуборд обувки включва дълбоко почистване и дезинфекциране на интериора, допълнителен детайлинг на всички нуждаещи се елементи по екстериора и интериора, както и смазване на закопчалките и други технически елементи. Допълнителни екстри към услугата са UV+O3 дезинфекция, както и отстраняване на петна от сол, пожълтявания и упорити замърсявания.

Какво е Дълбоко почистване на обувки?

Нашата услуга Дълбоко почистване на обувки включва дълбоко почистване на горната част на обувката (екстериор), основно почистване на страничната част на подметката, почистване на интериора на обувката, изпиране на стелката, дълбоко почистване на страничната част на подметката, сваляне и изпиране на оригиналните връзки, обработка на кожените и велурени детайли с подходящ продукт.

 

Допълнителните екстри, които предлагаме към услугата, включват Озониране и UV дезинфекция, защита с протектор и ароматизиране с различни продукти, както и отстраняване на пожълтявания и упорити замърсявания.

Какво е „Защита преди първо обуване“ на обувки?

Услугата “Защита преди първо обуване” се предлага за нови, не носени обувки. При нея се извършва висококачествена защита срещу кал, вода, сол, киша и други замърсители. При обработката се използва висококачествен суперхидрофобен и нано-протектор на силиконова основа като по никакъв начин не се променят качествата и външния вид на обувките.

Какво включва почистване на зимни обувки?

Почистването на зимни обувки включва дълбоко почистване на горната част на обувката (екстериор), основно почистване на страничната част на подметката, почистване на интериора на обувката, изпиране на стелката, сваляне и изпиране на връзките, както и обработката на различни детайли (велур или кожа) с подходящи продукти. Към услугата се предлагат и допълнителни екстри като UV и озонова дезинфекция и отстраняване на петна от сол.

 

Какво включва премиум почистване на обувки?

Нашата услуга премиум почистване включва дълбоко почистване на горната част на обувката (екстериор), основно почистване на страничната част на подметката, почистване на интериора на обувката, изпиране на стелката, сваляне и изпиране на връзките, както и обработката на различни детайли (велур или кожа) с подходящи продукти. Към услугата се предоставят и допълнителни екстри като защита с протектор и ароматизиране с различни продукти, както и отстраняването на специфични проблеми като дъвка, пожълтявания и други.

Какво е професионално почистване на обувки?

Професионалното почистване на обувки включва дезинфекция, обезпрашаване и премахване на твърди замърсявания, цялостно изпиране и третиране на отделни петна с подходящ продукт, изсушаване и освежаване. Преди и след почистването обувките се снимат и дезинфекцират.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас