Как да изберем протектор за защита на обувки

10 октомври 2018

Многообразието от протектори на пазара често обърква потребителите, кой да изберат и какви критерии да следват правейки своя избор.

В тази статия ще се опитаме да отговорим на често задаваните въпроси по темата.

 

Протектори в аерозолна опаковка:

Протекторите в този вид опаковка са изключително удобни и лесни за употреба и осигуряват защита в рамките на няколко секунди. Единственото, което трябва да направите е да разклатите добре флакона за няколко секунди и да напръскате обувките си.

Този вид протектори са подходящи за материи от “плътен” вид (велур, набук, найлон, плат и др) Нашия опит показва че защитата, която се постига е оптимална, именно при използване основно върху този тим материи.

 

Протектори със спрей-помпа

Този вид протектори са по-подходящи за плетени материи и такива от естествен вид (напр. Агнешка кожа)

С тях се постига по-дълбоко проникване в материята, като по този начин се гарантира качеството на търсения ефект.

Недостатъка при този вид протектори е необходимостта от втриването им в материята с четка от естествен косъм или с кърпа, която не отделя власинки. Това е необходимо именно за постигането на качествена и дълбока защита.

Друг важен момент за постигане на добра и дълготрайна защита е нанасянето на два защитни слоя през 15 мин (материята трябва просто да бъде влажна, но не и мокра и при двата слоя)

 

Различните производители залагат на вариации в химичния състав на протекторите с цел постигането на оптимална защита. Основния елемент, който играе ролята на “отблъскващ” агент е силиконов диоксид, който се свързва с тъканта на материята на нано-метрично ниво и отблъсква течностите и замърсителите на молекулярно ниво. Допълнителните доработки от всеки производител, допринасят за устойчивостта и дълготрайността на покритието. Според нас това, което трябва да следвате, правейки своя избор за протектор е именно какъв тип е материята на вашите обувки и в каква среда ги носите.

Всички протектори в нашия магазин са тествани от екипа ни върху различни модели обувки и от хора с различен начин на живот и можете да сте сигурни, че който и да изберете няма да сбъркате.

Препоръчваме нанасянето на протектор още преди първото обуване на обувките. За защита на вече носени обувки е необходимо те да бъдат добре почистени преди нанасяне на защитното покритие.
Протекторите не променят по абсолютно никакъв начин външния вид, цвета или "дишащите" възможности на обувките.
Протекторите не правят обувките водонепромокаеми!

При въпроси свързани с протекторите и другите продукти, които предлагаме, не се колебайте да се свържете с нас.

Почистване и защита на обувки17 октомври 2018

Есенния сезон навлиза с пълна сила. Ниските температури, падналите листа и все по-често срещани кални петна по улиците са само част от проблемите, с които ни предстои да се сблъскаме. Досадния момент със замърсяването на обувките и още по-досадното разнасяне на всичката мръсотия от улиците и тротоарите в дома, колата и по дрехите ни, често просто бива пренебрегвано.

прочети още