Почистване и защита на обувки

17 октомври 2018

Есенния сезон навлиза с пълна сила. Ниските температури, падналите листа и все по-често срещани кални петна по улиците са само част от проблемите, с които ни предстои да се сблъскаме.

Досадния момент със замърсяването на обувките и още по-досадното разнасяне на всичката мръсотия от улиците и тротоарите в дома, колата и по дрехите ни, често просто бива пренебрегвано.

Полагайки периодично грижа за своите обувки, можем да подобрим негативния ефект, който замърсената среда оказва на нашето иначе динамично и усмихнато ежедневие.

Основните етапи за постигане на тази хармония можем да разделим на две сравнително лесни и неангажиращи стъпки.

Почистване:

Това е може би най-досадния момент. Никой не обича да се цапа и да пипа с ръцете си мръсните си обувки. Ние от chistiobuvki.com прилагаме много лесен метод за ежедневното поддържане на чисти и освежени обувки. Той се състои в това да имаме под ръка пулверизатор пълен с готов за почистване/изпиране на обувки. По този начин лесно и удобно можем просто да напръскаме обувките си преди излизане и с микрофибърна кърпа да почистим и освежим обувките си. Естествено това можем да направим и когато събуваме обувките си (на който, както му е удобно)

Поддържайки по този начин обувките си, дълбоко почистване с четка  ще се налага доста по-рядко и е доста вероятно да е необходимо да го правите само когато е възникнал по-сериозен инцидент или при по-интензивна употреба (например в кално време, след разходка в природата или друг инцидент причинен по невнимание)

Защита:

Това е втората или може би първата стъпка, която трябва да предприемем, защото без нея битката за чисти обувки би била изгубена.

Много хора пренебрегват тази стъпка, подценявайки нейното значение. Едни защитени с протектор обувки, могат да бъдат почистени в пъти по-лесно от тези без защита, като същевременно се подсигурявате срещу петна, които могат да оставят кал, вода, кафе, различни сосове, шоколад и много други неща, които преминават ежедневно през ръцете ни. Инциденти се случват и никой не е застрахован срещу тях. С едно лесно и просто напръскване обаче, можете да си подсигурите този миг на покой и хармония, че любимите ви обувки са защитени и ще им се радвате дълго време.

Многообразието от протектори често кара хората да се чудят, кой е правилния за техните обувки и техния начин на живот. За повече информация относно протекторите предлагани от chistiobuvki.com можете да научите ТУК

Как да изберем протектор за защита на обувки10 октомври 2018

Многообразието от протектори на пазара често обърква потребителите, кой да изберат и какви критерии да следват правейки своя избор. В тази статия ще се опитаме да отговорим на често задаваните въпроси по темата.

прочети още