5 начина да запазиш обувките си чисти в лошото време

1 октомври 2019
5 начина да запазиш обувките си чисти в лошото време
Есенният сезон е характерен с честите промени във времето. Ако оставим настрана дискомфорта и динамиката в настроенията, които лошото време може да ни причини, в тази статия ще се опитаме да дадем решение на един актуален проблем, а именно: как да се справим с добрия външен вид на любимите си обувки, когато навън е мрачно, мокро и кално...


Освен отстраняването на замърсяванията, максимално бързо след появата им, също така е важно да го правите по правилен начин и когато се налага да използвате подходящите за целта продукти.
 
 

1. Защита

За да намалите вероятността от непоправими последствия от калта и други замърсители е от изключителна важност да използвате качествен и подходящ за материята на обувките протектор. Повече за избора на протектор можете да намерите в тази статия:https://chistiobuvki.com/bg-blog-protection-intro.html"

2. Почистване

Редовното “забърсване” с влажна микрофибърна кърпа е най-лесното и най-малкото, което можете да направите ако имате обувки изработени от кожа или други изкуствени материи. Този подход е добър за ежедневното освежаване, както и за премахване на кал и други “пресни” замърсявания. Бихте могли да добавите и почистващ препарат към този метод и така ще сте изпълнили приблизително 50% от едно цялостно почистване.
Препоръчително е използването на качествен препарат, който няма нужда от изплакване с вода. За целта можете да се доверите на препарата за почистване на SneakersER+, който в комбинация с четката изработена с влакна от агаве, ще се превърнат във верен приятел, всеки път когато запретнете ръкави с чифт обувки в ръка.

3. Почистване - подметка

Подметките са най-интензивно замърсените елементи на обувките. Градската среда и забързаното ежедневие ги поставят в най-неравностойна позиция и това налага по-честото и обстойното им почистване. За съжаление техниките и “хаковете” от типа на 5 минутни решения на проблема не вършат работа и същевременно крият риск да увредят подметките, както и други елементи на обувките. Много често хората търсят решение на проблема със замърсените подметки в старата си четка за зъби, добавяйки няколко дози от вълшебната избелваща паста за зъби с надеждата, че ще могат да видят блясък като в телевизионна реклама с усмивка до ушите, за съжаление нещата в реалния свят не изглеждат точно по този начин.
Пастите за зъби често увреждат подметките, абразивите и избелващите съединения в тях, често “свалят” белия/цветния слой (да повечето подметки са боядисани) от гумата и това гарантирано ще свали усмивката от лицето на всеки любител на обувките си.
Развитието и адаптирането на решенията за почистване към модерния начин на живот с ограничено свободно време, може да предложи един уникален, изключително ефективен и лесен за употреба продукт за поддържане на подметките (както страничния кант, така и отдолу) в безупречна чистота. С интегрираната си четка и дозиращ бутон, Spec Seven и Clean UP са единствени по рода си помощници в поддръжката на чисти подметки. Основните разлики между двата продукта са в химическата формула, като първият е по-агресивен поради добавената сода за постигане на избелващ ефект и премахване на по-упорити замърсявания и четка със средна към висока твърдост на влакната. Clean UP използва същата технология на четка с интегриран бутон за дозиране, но химическата формула не е толкова агресивна и не включва сода а четката е със средна твърдост.
Използването и на двата продукта е изключително лесно. След разтваряне на замърсяванията, единственото, което трябва да направите е да избършете подметките с микрофибърна кърпа.

4. Подхранване

Със смяната на сезона, спадането на температурите и зачестяването на дъждовните дни, предпочитаните обувки стават тези, които ще запазят краката ни топли и сухи. В повечето случай това са обувки предназначени за есенно-зимния сезон, изработени от естествена кожа.
Подхранването и защитата на този вид материя е важно за постигане на водонепромокаемост и запазване добрия външен вид.
При обувките изработени от гладка кожа се препоръчва използването на подхранваща и водоотблъскваща вакса. Една от възможностите, които предлагаме е висок клас Луксозен мек восък - Conditioner, с който се постигат изключително добри резултати. Друг също много добър избор за подхранване и защита е високоефективния подхранващ восък Wax One, който е правилният избор за защита и подхранване на силно абсорбиращи кожи.
*Внимание! Ваксите не са подходящи за употреба върху обувки изработени от велур, набук или други кожи от “попиващ” тип. За тяхната защита можете да използвате този протектор за обувки

5. Комфорт

Освен добрата визия, комфортът е не по-малко важен при избора на обувки. Често дизайнерите и производителите на обувки са фокусирани прекалено много върху атрактивната визия, която ще им гарантира добрите продажби, но за съжаление не винаги това е комбинирано с анализиране на комфорта и практичността на обувките.
Не след дълго новите обувки се оказват прекалено тежки, твърди, неудобни или обемисти. Ако към всичко това добавим забързаното ежедневие, умората и всички препятствия, които крие градската среда и имаме всички елементи за възникването на инцидент, който да съсипе новите ни обувки.
Контакта на ходилата с обувката, стабилността и комфорта в интериора на обувките са определящи за контрола на всяка стъпка, правилната стойка на тялото и съответно по-адекватното изминаване на километър след километър по улиците.
Подобряване на комфорта може да се постигне при подмяна на оригиналните стелки с анатомични такива, които ще спомогнат за по-добро усещане на обувките и терена а с някои от тях ще се почувствате сякаш ходите по облаци. Тук можете да разгледате голямото разнообразия от стелки, който ще откриете само в Чисти Обувки

Услугата "Заяви почистване" от своя страна Ви дава възможност да се възползвате от професионално почистване на любимите си обувки.
Заявявайки почистване се освобождавате от ангажимента и детайлите свързани с правилното почистване, като получавате чисти, сухи и готови за носене обувки.

 

 

 

 


Чисти Обувки - Пловдив14 август 2023

С голямо вълнение обявяваме откриването на Чисти Обувки - Пловдив!

прочети още
Ремонт на бул. Черни връх 22 март 2023

Информация за работното време на магазин Чисти Обувки - Драгалевци, във връзка с ремонта на бул. Черни връх.

прочети още
Експресна доставка за всички видове професионално почистване на обувки и чанти1 февруари 2021

Почистването на обувки, никога не е било по-лесно и по-близо до теб! Заяви почистване на линка и в последна стъпка избери удобен ден и час*, в който да дойдем да вземем мръсните обувки, от който и да е адрес в гр. София. Стандартна доставка със Спиди е достъпна за всички останали градове в страната.

прочети още
Прескочи до Нас за Безплатен Протектор1 ноември 2020

Знаем, че правиш всичко възможно да запазиш новите си обувки нови. ✨ Затова в ЧистиОбувки ти подаряваме безплатна защита за най-новите ти обувки. ☔ Донеси ги в някой от магазините ни в центъра или кв. Драгалевци, а ние ще ти подарим протектор към почистването, който ще ги защити от вода, кал и други потенциални мръсотии.

прочети още
Химическо чистене на обувки - мит или реалност?11 ноември 2019

Химическото почистване на обувки вече е реалност и е достъпно на територията на цялата страна. Подходящо е за обувки, сникърси, маратонки, кецове, боти и ботуши от естествена и изкуствена кожа, велурени, от набук, плат, гума и комбинации между тях. Бързо и лесно получавате вече чисти и свежи обувки, без значение в кое населено място се намирате.

прочети още
Защо пералнята може да съсипе обувките ти?8 юли 2019

Какво може да се случи ако перете обувките си в пералня...

прочети още
Почистване на обувки - Преди и След почистването26 юни 2019

Почистване на обувки, маратонки и кецове. Снимки на обувки преди и след почистване от Чисти Обувки. Бърза Визуална представа за резултати от услугите ни.

прочети още
Easy Yeezy 350 Triple White7 юни 2019

Участвай в играта ни и може да спечелиш Yeezy 350 Triple White

прочети още
Магазин Чисти Обувки 1 май 2019

Магазин Чисти Обувки отвори врати в гр. София, ул. Г. С. Раковски 187А Работно време: Понеделник - Петък 11:00 - 19:00

прочети още
Снимки Преди/След с почистващата пяна Empire Clean Keeper11 януари 2019

Тук можете да разгледате снимки, изпратени от наши клиенти, след като са използвали почистващата пяна Empire Clean Keeper

прочети още
Albedo100 през погледа на един блогър22 декември 2018

Здравейте! Днес ще си говорим на една тема, която е малко по-различна от гримове и козметика, а именно - безопасността по улицата. Това е изключително актуална тема, много дискутирана в последните няколко години. Още от детската градина учим децата как да пресичат правилно, как да се движат безопасно по улиците, да различават светофара, да пресичат само на пешеходни пътеки, да вървят от вътрешната страна на тротоара и изобщо на всичко, свързано с безопасното движение по пътищата.

прочети още
Как да изберем протектор за защита на обувки22 октомври 2018

Многообразието от протектори на пазара често обърква потребителите, кой да изберат и какви критерии да следват правейки своя избор. В тази статия ще се опитаме да отговорим на често задаваните въпроси по темата.

прочети още
Почистване и защита на обувки8 октомври 2018

Есенния сезон навлиза с пълна сила. Ниските температури, падналите листа и все по-често срещани кални петна по улиците са само част от проблемите, с които ни предстои да се сблъскаме. Досадния момент със замърсяването на обувките и още по-досадното разнасяне на всичката мръсотия от улиците и тротоарите в дома, колата и по дрехите ни, често просто бива пренебрегвано.

прочети още
Почистване на обувките отвътре10 декември 2019

Вътрешната поддръжка на обувките е точно толкова важна колкото и външното им почистване. Обърнете внимание на външните условия, когато носите любимите си обувки, а в случай, че ги намокрите следвайте съветите на професионалистите, за да върнете перфектния им вид.

прочети още
Как да почистим обувките си в домашни условия?5 декември 2019

Всички обичаме чисти обувки, преди да се обърнем към специалистите по почистване, може да изпробваме някои трикове в домашни условия. Почистването на обувки с домашни продукти не е приложимо за всички материи, така че бъдете внимателни!

прочети още
Go Guide ЗА УИКЕНДИТЕ НА МОРЕТО С ЛЮБОВ5 юли 2018

Връщаме мръсните кецове обратно в града с нетърпение за следващото пътешествие

прочети още