Химическо чистене на обувки - мит или реалност?

30 юни 2019
Химическо чистене на обувки - мит или реалност?

Химическото чистене е решение, което мнозина търсят за своите дрехи, веднъж когато нещата са излезли извън контрол или когато необходимостта от специално почистване е индикирано на етикета.

При обувките не съществуват подобни етикети, но спазването на някои основни правила и подходи при почистване са задължителни за правилното и ефективно им почистване, както и за гарантиране на по-дълъг експлоатационен период.

Услугата "Заяви почистване" предлагана от Чисти Обувки съчетава част от техниките и похватите прилагани при класическото химическо чистене, като една съществена разлика е използването на биоразградими продукти, които не увреждат природата, тъканта, цветовете или други качества на обувките.След като предоставите обувките си за почистване какво се случва?


В следващите няколко реда ще ви разкажем кои са основните етапи, през които задължително преминават всички обувки:

 

 1. Приемане и дезинфекция на обувките (тази стъпка е важна за цялостната хигиена на процеса, както и за самите вас)

 2. Обувките се снимат преди започване на почистването

 3. Обувките се разпределят спрямо заявената услуга от клиента (тук се изваждат стелките и свалят връзките на заявките, които включват това)

 4. Обувките се обезпрашават и премахват твърди замърсявания (остатъци от кал, малки камъчета заседнали в грайфера на подметките и др.)

 5. Анализ на състоянието на обувките и класифициране на замърсяванията по тях

 6. Цялостно изпиране на екстериора на обувките и третиране на различните петна с подходящ продукт (този процес понякога се повтаря, колкото пъти е необходимо за да се отстранят петната, в някои случай това е невъзможно, но процентът на успешно справяне с петната е над 70%)

 7. Обувките се оставят да изсъхнат

 8. При заявките, които изискват допълнителна обработка на обувките след пълното им изсъхване или имат заявени допълнителни услуги, следва те да бъдат извършени.
  При повечето обувки това включва разресване и подхранване на велур, подхранване и полиране на кожа и кожени елементи, освежаване цвета на страничната част подметките с маркер, отстраняване на драскотини по кожа, отстраняване на залепнали дъвки, защитаване с протектор или друго.

 9. След приключване на почистването и освежаването, обувките се проверяват за последно и ако всичко заявено от клиента е изпълнено и максимумът, който може да бъде постигнат спрямо състоянието на обувките е на лице, се приема че обувките вече са готови за предаване на клиента.

 10. Обувките се снимат, дезинфекцират и подготвят за предаване на клиента (наш служител се свързва с клиента и го уведомява, че поръчката му е готова)

 

 

Заяви Почистване Онлайн

 

 
5 начина да запазиш обувките си чисти в лошото време1 октомври 2019

Есенният сезон е характерен с честите промени във времето. Ако оставим настрана дискомфорта и динамиката в настроенията, които лошото време може да ни причини, в тази статия ще се опитаме да дадем решение на един актуален проблем, а именно: как да се справим с добрия външен вид на любимите си обувки, когато навън е мрачно, мокро и кално...

прочети още
Защо пералнята може да съсипе обувките ти?8 юли 2019

Какво може да се случи ако перете обувките си в пералня...

прочети още
Преди/След почистване26 юни 2019

Снимки на обувки преди и след Заявяване на почистване от Чисти Обувки

прочети още
Easy Yeezy 350 Triple White7 юни 2019

Участвай в играта ни и може да спечелиш Yeezy 350 Triple White

прочети още
Магазин Чисти Обувки 1 май 2019

Магазин Чисти Обувки отвори врати в гр. София, ул. Г. С. Раковски 187А Работно време: Понеделник - Петък 11:00 - 19:00

прочети още
Снимки Преди/След с почистващата пяна Empire Clean Keeper11 януари 2019

Тук можете да разгледате снимки, изпратени от наши клиенти, след като са използвали почистващата пяна Empire Clean Keeper

прочети още
Albedo100 през погледа на един блогър22 декември 2018

Здравейте! Днес ще си говорим на една тема, която е малко по-различна от гримове и козметика, а именно - безопасността по улицата. Това е изключително актуална тема, много дискутирана в последните няколко години. Още от детската градина учим децата как да пресичат правилно, как да се движат безопасно по улиците, да различават светофара, да пресичат само на пешеходни пътеки, да вървят от вътрешната страна на тротоара и изобщо на всичко, свързано с безопасното движение по пътищата.

прочети още
Как да изберем протектор за защита на обувки22 октомври 2018

Многообразието от протектори на пазара често обърква потребителите, кой да изберат и какви критерии да следват правейки своя избор. В тази статия ще се опитаме да отговорим на често задаваните въпроси по темата.

прочети още
Почистване и защита на обувки8 октомври 2018

Есенния сезон навлиза с пълна сила. Ниските температури, падналите листа и все по-често срещани кални петна по улиците са само част от проблемите, с които ни предстои да се сблъскаме. Досадния момент със замърсяването на обувките и още по-досадното разнасяне на всичката мръсотия от улиците и тротоарите в дома, колата и по дрехите ни, често просто бива пренебрегвано.

прочети още
Почистване на обувките отвътре10 декември 2019

Вътрешната поддръжка на обувките е точно толкова важна колкото и външното им почистване. Обърнете внимание на външните условия, когато носите любимите си обувки, а в случай, че ги намокрите следвайте съветите на професионалистите, за да върнете перфектния им вид.

прочети още
Как да почистим обувките си в домашни условия?5 декември 2019

Всички обичаме чисти обувки, преди да се обърнем към специалистите по почистване, може да изпробваме някои трикове в домашни условия. Почистването на обувки с домашни продукти не е приложимо за всички материи, така че бъдете внимателни!

прочети още
Go Guide ЗА УИКЕНДИТЕ НА МОРЕТО С ЛЮБОВ5 юли 2018

Връщаме мръсните кецове обратно в града с нетърпение за следващото пътешествие

прочети още