Как да изберем протектор за защита на обувки

22 октомври 2018
Как да изберем протектор за защита на обувки

Многообразието от протектори на пазара често обърква потребителите, кой да изберат и какви критерии да следват правейки своя избор.

В тази статия ще се опитаме да отговорим на често задаваните въпроси по темата.

 

Протектори в аерозолна опаковка:

Протекторите в този вид опаковка са изключително удобни и лесни за употреба и осигуряват защита в рамките на няколко секунди. Единственото, което трябва да направите е да разклатите добре флакона за няколко секунди и да напръскате обувките си.

Този вид протектори са подходящи за материи от “плътен” вид (велур, набук, найлон, плат и др) Нашия опит показва че защитата, която се постига е оптимална, именно при използване основно върху този тип материи.

 

Протектори със спрей-помпа

Този вид протектори са по-подходящи за плетени материи и такива от естествен вид (напр. Агнешка кожа)

С тях се постига по-дълбоко проникване в материята, като по този начин се гарантира качеството на търсения ефект.

Недостатъка при този вид протектори е необходимостта от втриването им в материята с четка от естествен косъм или с кърпа, която не отделя власинки. Това е необходимо именно за постигането на качествена и дълбока защита.

Друг важен момент за постигане на добра и дълготрайна защита е нанасянето на два защитни слоя през 15 мин (материята трябва просто да бъде влажна, но не и мокра и при двата слоя)

 

Различните производители залагат на вариации в химичния състав на протекторите с цел постигането на оптимална защита. Основния елемент, който играе ролята на “отблъскващ” агент е силиконов диоксид, който се свързва с тъканта на материята на нано-метрично ниво и отблъсква течностите и замърсителите на молекулярно ниво. Допълнителните доработки от всеки производител, допринасят за устойчивостта и дълготрайността на покритието. Според нас това, което трябва да следвате, правейки своя избор за протектор е именно какъв тип е материята на вашите обувки и в каква среда ги носите.

Всички протектори в нашия магазин са тествани от екипа ни върху различни модели обувки и от хора с различен начин на живот и можете да сте сигурни, че който и да изберете няма да сбъркате.

Препоръчваме нанасянето на протектор още преди първото обуване на обувките. За защита на вече носени обувки е необходимо те да бъдат добре почистени преди нанасяне на защитното покритие.
Протекторите не променят по абсолютно никакъв начин външния вид, цвета или "дишащите" възможности на обувките.
Протекторите не правят обувките водонепромокаеми!

При въпроси свързани с протекторите и другите продукти, които предлагаме, не се колебайте да се свържете с нас.


Чисти Обувки - Пловдив14 август 2023

С голямо вълнение обявяваме откриването на Чисти Обувки - Пловдив!

прочети още
Ремонт на бул. Черни връх 22 март 2023

Информация за работното време на магазин Чисти Обувки - Драгалевци, във връзка с ремонта на бул. Черни връх.

прочети още
Експресна доставка за всички видове професионално почистване на обувки и чанти1 февруари 2021

Почистването на обувки, никога не е било по-лесно и по-близо до теб! Заяви почистване на линка и в последна стъпка избери удобен ден и час*, в който да дойдем да вземем мръсните обувки, от който и да е адрес в гр. София. Стандартна доставка със Спиди е достъпна за всички останали градове в страната.

прочети още
Прескочи до Нас за Безплатен Протектор1 ноември 2020

Знаем, че правиш всичко възможно да запазиш новите си обувки нови. ✨ Затова в ЧистиОбувки ти подаряваме безплатна защита за най-новите ти обувки. ☔ Донеси ги в някой от магазините ни в центъра или кв. Драгалевци, а ние ще ти подарим протектор към почистването, който ще ги защити от вода, кал и други потенциални мръсотии.

прочети още
Химическо чистене на обувки - мит или реалност?11 ноември 2019

Химическото почистване на обувки вече е реалност и е достъпно на територията на цялата страна. Подходящо е за обувки, сникърси, маратонки, кецове, боти и ботуши от естествена и изкуствена кожа, велурени, от набук, плат, гума и комбинации между тях. Бързо и лесно получавате вече чисти и свежи обувки, без значение в кое населено място се намирате.

прочети още
5 начина да запазиш обувките си чисти в лошото време1 октомври 2019

Есенният сезон е характерен с честите промени във времето. Ако оставим настрана дискомфорта и динамиката в настроенията, които лошото време може да ни причини, в тази статия ще се опитаме да дадем решение на един актуален проблем, а именно: как да се справим с добрия външен вид на любимите си обувки, когато навън е мрачно, мокро и кално...

прочети още
Защо пералнята може да съсипе обувките ти?8 юли 2019

Какво може да се случи ако перете обувките си в пералня...

прочети още
Почистване на обувки - Преди и След почистването26 юни 2019

Почистване на обувки, маратонки и кецове. Снимки на обувки преди и след почистване от Чисти Обувки. Бърза Визуална представа за резултати от услугите ни.

прочети още
Easy Yeezy 350 Triple White7 юни 2019

Участвай в играта ни и може да спечелиш Yeezy 350 Triple White

прочети още
Магазин Чисти Обувки 1 май 2019

Магазин Чисти Обувки отвори врати в гр. София, ул. Г. С. Раковски 187А Работно време: Понеделник - Петък 11:00 - 19:00

прочети още
Снимки Преди/След с почистващата пяна Empire Clean Keeper11 януари 2019

Тук можете да разгледате снимки, изпратени от наши клиенти, след като са използвали почистващата пяна Empire Clean Keeper

прочети още
Albedo100 през погледа на един блогър22 декември 2018

Здравейте! Днес ще си говорим на една тема, която е малко по-различна от гримове и козметика, а именно - безопасността по улицата. Това е изключително актуална тема, много дискутирана в последните няколко години. Още от детската градина учим децата как да пресичат правилно, как да се движат безопасно по улиците, да различават светофара, да пресичат само на пешеходни пътеки, да вървят от вътрешната страна на тротоара и изобщо на всичко, свързано с безопасното движение по пътищата.

прочети още
Почистване и защита на обувки8 октомври 2018

Есенния сезон навлиза с пълна сила. Ниските температури, падналите листа и все по-често срещани кални петна по улиците са само част от проблемите, с които ни предстои да се сблъскаме. Досадния момент със замърсяването на обувките и още по-досадното разнасяне на всичката мръсотия от улиците и тротоарите в дома, колата и по дрехите ни, често просто бива пренебрегвано.

прочети още
Почистване на обувките отвътре10 декември 2019

Вътрешната поддръжка на обувките е точно толкова важна колкото и външното им почистване. Обърнете внимание на външните условия, когато носите любимите си обувки, а в случай, че ги намокрите следвайте съветите на професионалистите, за да върнете перфектния им вид.

прочети още
Как да почистим обувките си в домашни условия?5 декември 2019

Всички обичаме чисти обувки, преди да се обърнем към специалистите по почистване, може да изпробваме някои трикове в домашни условия. Почистването на обувки с домашни продукти не е приложимо за всички материи, така че бъдете внимателни!

прочети още
Go Guide ЗА УИКЕНДИТЕ НА МОРЕТО С ЛЮБОВ5 юли 2018

Връщаме мръсните кецове обратно в града с нетърпение за следващото пътешествие

прочети още